Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Július 01. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Magyarország egyik legsikeresebb énekesnője lett a vajdasági kislányból

Magyarország egyik legsikeresebb énekesnője lett a vajdasági kislányból

Rúzsa Magdolna előadóművész, énekesnő. Kiemelkedő könnyűzenei tevékenységének elismeréseként 2018. március 15. alkalmából Máté Péter-díjban részesült.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a díj megalapításával a könnyűzenei és a dzsessz művelőit emelte ki a Liszt Ferenc- és az Erkel Ferenc-díj köréből, így az utóbbi elismeréseket már csak komolyzenei művészek kaphatják. Rúzsa Magdolna a magyarországi zenés, televíziós tehetségkutató műsorok egyik felfedezettje. A vajdasági lány már a vetélkedő idején hatalmas rajongótábort gyűjtött különleges egyéniségével, hangszínével és dalválasztásaival. Népszerűsége máig töretlen.

Rúzsa Magdolnát 2018. március 15-én tüntették ki Máté Péter-díjjal. A Kossuth Rádió Arcvonások című műsorának vendégeként az énekesnő elmondta: amikor megkapta ezt a díjat, egy régi gondolat futott át benne. A kislány Magdit látta maga előtt, aki elindult a nagyvilágba, aki szeretett volna kitörni, és ez most megtörtént – fogalmazott az énekesnő. Mint mondta: ilyenkor ezt a kislányt látja maga előtt, akinek azt mondja: ez az kislány, megcsináltuk! Hozzátette: felemelő és megtisztelő érzés, hogy egy ilyen kitüntetésben részesülhetett.

Pályafutásának szakmai oldalát elemezve úgy fogalmazott: korábban kimaradt gondolataiból az, hogy egy nap megtörténhet, hogy ő maga is a legnagyobbak között ülhet. Fontosnak tartja a szakmától kapott elismeréseket is, de az állami kitüntetés számára a csúcsok csúcsa.

Legnagyobb támogatójának a közönségét tekinti; figyel arra, hogy rajongóinak mi tetszik, és melyik dalokat szeretik a legjobban. Véleménye szerint nélkülük nem tudna így teljesíteni.

Eddigi elismeréseire visszatekintve úgy fogalmazott: „azt az érzést váltják ki belőlem, hogy jó irányba haladok, és elismerik a munkámat, ösztönöz arra, hogy még jobban kell dolgoznom. Szeretnék a későbbiekben is méltó lenni az esetleges elismerésekre” – mondta az énekesnő.

Rúzsa Magdolna a Pesti Vigadóban vette át a Máté Péter-díjat (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

„Te a mi gyerekünk vagy!”

A vajdasági Kishegyesről származó énekesnő szerint nemcsak a kishegyesiek, de Vajdaság-szerte követik munkáját és büszkék rá. A határon túli magyarok nagyobb figyelemmel kísérik munkásságomat és koncertjeimet – fogalmazott Rúzsa Magdolna. Hozzátette: ha Felvidéken jár, azt mondják neki, te a mi gyerekünk vagy. Ha éppen Erdélyben jár, akkor a székelyek mondják neki: te a mi gyerekünk vagy – mondta az énekesnő, majd hozzátette, hasonló cipőben járnak a határon túli magyarok, mint ő, ezért kialakult az „egy közülünk” gondolkodásmód.

A vajdasági lány a Megasztár televíziós zenés tehetségkutatón vett részt, ahol a döntőig menetelt, majd ott Máté Péter egyik örökzöldjét adta elő. Rúzsa Magdolna elmondta, Máté Péter számára egy fontos ember, hiszen az első jelentős pillanatban is az ő zenéje volt ott vele. 2006-ban, a verseny döntőjében énekelte egyik dalát, és most újra megjelent személye ezen a díjon keresztül – fogalmazott az énekesnő, majd hozzátette:„ lehet, hogy dolgom van vele.”

A 2006. május 20-án készült felvételen Görög Zita műsorvezető, Rúzsa Magdolna, a győztes, Till Attila műsorvezető és Varga Ferenc versenyző a Megasztár című televíziós vetélkedő döntőjében (MTI-fotó: Nándorfi Máté)

Az énekesnő az Arcvonások műsorban elárulta, jelenleg Presser Gáborral dolgozik együtt egy közös lemezen, de emellett folyamatosan készül a fesztiválszezonra, nyári koncertjeire, és természetesen nem állt meg a Magdaléna Rúzsa-turné sem – tette hozzá.

Az előadóművész élete első mérföldkövének az Eurovíziós Dalfesztivált tekinti, de ide sorolta a 2007-es Bryan Adams-koncertet, ahol vendégként léphetett színpadra zenekarával. Akkor kétszázötvenezer ember előtt játszhattak, ami nagy tapasztalatot adott számára. A Magdaléna Rúzsa-turné szintén egy nagy lépésnek tekinthető karrierje során, hiszen ez más, mint amit megszokott tőle korábban a közönség. Hozzátette: a Presser Gábortól „kapott” Egyszer című dal, illetve az Angyal mellettem című turnét is fontos szerepet tölt be életében.

„Egyszer még visszatérek”

Nagy nap volt Rúzsa Magdi életében 2006-os Megasztár. Tíz éve, a telt házas Budapesti Arénában mondták ki: Rúzsa Magdi nyert a tehetségkutató versenyben. Az akkor még ismeretlen kishegyesi lány szárnyalása itt kezdődött – hangzott el a Kossuth Rádió műsorában. Akkor a vajdasági lány megfogadta: visszatér egy telt házas koncerttel a Budapesti Arénába. Ennek kapcsán elmondta: ez volt a nagy álma, hogy egy olyan közönség előtt léphessen színpadra a Budapesti Arénában, ami az ő dalait énekli. Végül többször sikerült megtöltenie az Arénát, ahol húszezer ember énekelte együtt dalait. Hozzáfűzte: reméli, soha nem veszik el tőle a színpadot, ugyanis az az érzés, amit a közönségtől kap, sehol máshol nem találja meg.

Szeretnének hagyományt teremteni az arénakoncertekkel.

A Kossuth Rádióban az énekesnő üzent a fiatal tehetségeknek is. Véleménye szerint fontos, hogy a fiatalok menjenek az álmaik után, és ha sokat dolgoznak azokért, és hisznek magukban, akkor elérhetik azokat. Majd hozzátette, Tejút című dalának egyik kedvenc sora az, ami legjobban kifejezi jókívánságát: Ültetni vágyakat, hogy hozzanak szárnyakat.

Címkék: Rúzsa Magdi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.