Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Október 22. 16:54, kedd | Helyi
Forrás: HIROS

„Színnel-lélekkel” szépülhetett meg a megyei kórház 5000 m2-en

„Színnel-lélekkel” szépülhetett meg a megyei kórház 5000 m2-en

A Poli-Farbe Színnel, lélekkel elnevezésű kórházfelújítási pályázatának köszönhetően festhették ki október 12-én a Bács-Kiskun Megyei Kórház földszintjét, emellett két másik szintet.

Az intézmény 40 munkatársa vett részt a festésben, amelynek hátteréről október 22-én tartottak sajtótájékoztatót.

Több ezer négyzetméterre elegendő festéket, valamint egymillió forint támogatást kapott egy értékes műszer megvásárlásához a Bács-Kiskun Megyei Kórház a bócsai festékgyár „Poli-Farbe Színnel-lélekkel kórház-felújítási pályázat” elnevezésű segítő programjának köszönhetően. A támogatásból a kecskeméti kórház hotel épületének közösségi terei tisztasági festésen eshettek át. A festési munkákat közös összefogással – szakemberek támogatása mellett – az intézmény dolgozói végezték el - számolt be a részletekről a HIROS internetes hírportál.

A pályázatról és a munkálatokról sajtótájékoztatón számolt be a cég és a megyei kórház. Dr. Svébis Mihály főigazgató köszönetet mondott a Poli-Farbe Kft-nek a pályázati támogatásért. Elmondta, nagyon jó hangulatban telt a közös festés, amit egy finom ebédel zártak a kórház munkatársai.

– Valójában egy jó kis csapatépítés volt számunkra a festés, bízunk abban, hogy lesz folytatása is – mondta a kórház főigazgatója.

Mint ahogyan azt a hírportál munkatársa megtudta, az október 12-ei önkéntes napon a kilencemeletes központi hotelépület folyosóit, közlekedőit, liftjeinek előtereit és lépcsőházait festették le a kórház munkatársai. A közös terek felújítása – a napi közel 500 fekvőbeteget ellátó hotel épületben – higiéniai szempontból is elvárt lenne évente, azonban erre igen szűkös keret áll az intézmény rendelkezésére. A közel negyven munkatárs a kórház több gyógyító osztályát és egyéb részlegét képviselte – a sebészettől kezdve a szülészeten és a főigazgatáson át az ápolási igazgatásig –, de ecsetet ragadott az intézményvezető és Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató is. A munkálatokhoz a VER-BAU Kft. és a Domino Kft. nyújtott szakmai támogatást.

Goldea Krisztina, a Bács-Kiskun Megyei Kórház vezető gyógytornásza elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a pályázatnak köszönhetően egy a napi betegellátást, fizikoterápiát segítő soft lézer kezelésekhez használt orvosi műszert is megvásárolhattak. Ez meggyorsítja a fizikoterápiás betegek rehabilitációját, csökkenti a gyulladást, és az izomtónus növelését is elősegíti.

– A társadalommal együtt kell élni, lélegezni – fogalmazott Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón. Elmondta, pályázatuk fő célja az volt, hogy hozzájáruljanak az egészségügyi ellátás körülményeinek javításához. Fontosnak tartják, hogy csökkenjenek a fekvőbeteg-ellátó intézmények fenntartási és működtetési költségei, valamint a kórházak falai között eltöltött hosszabb, rövidebb gyógyulási időszakok és a dolgozók mindennapjai egy esztétikusabb, tisztább környezetben telhessenek.

– Rendkívül jóleső érzés, hogy kézzelfoghatóan tudtunk javítani Kecskemét városa és Bács-Kiskun megye betegeinek ellátásán egy fontos orvosi készülék beszerzésének támogatásával, emellett hozzájárulhattunk a festéshez, amely a gyógyulásra várók életét éppen úgy megszépíti, mint az egészségügyi dolgozókét. Az érdem azonban a megyei kórház munkatársaié, akik a mostani önzetlen épület-felújító munkájuk mellett a hivatásukat minden nap kellő becsülettel és odaadással végzik – hangsúlyozta Szabó Antal, a Poli-Farbe ügyvezetője.

A megszépült központi épület hivatalos átadóján részt vett Kozák Danuta, ötszörös olimpiai bajnok kajakozó, a Poli-Farbe jótékonysági nagykövete is, aki gratulált a kórháznak a sikeres festőnap eredményéhez. Ezt a sajtótájékoztatót követően be is mutatták a résztvevőknek. Végül egy emléklapot helyeztek el a hotel földszintjén a sikeres együttműködésről.

A Poli-Farbe közel 30 éves fennállása óta több sikeres társadalmi célú aktivitást szervezett, elkötelezetten segíti az iskolák, óvodák, közintézmények, kórházak élhetőbb környezetének kialakítását. A bócsai Poli-Farbe Vegyipari Kft. „Poli-Farbe Színnel-lélekkel kórház-felújítási pályázat” elnevezésű kezdeményezése során idén 85.000 négyzetméter falfelületre elegendő festéket és nettó 5 millió forint értékű eszközbeszerzési keretet biztosított. A rendelkezésre álló forrásból kilenc kórház részesült, és végezheti el a várt felújítást ősszel.

(Képek és cikk forrása: HIROS.HU)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.