Városlista
2024. november 25, hétfő - Katalin

Hírek

Több kárt okozhat hosszú távon a környezetnek a laboratóriumi hús, mint a marhatenyésztés
2019. Február 20. 15:16, szerda | Életmód

Több kárt okozhat hosszú távon a környezetnek a laboratóriumi hús, mint a marhatenyésztés

A marhatenyésztés egyes módjainál jobban hozzájárulhatnak a globális felmelegedéshez hosszú távon a laboratóriumban növesztett hústermékek - derítették ki az Oxfordi Egyetem kutatói.

Veszélyeztetett fajú cápák húsát is felszolgálják brit éttermekben
2019. Február 01. 05:00, péntek | Bulvár

Veszélyeztetett fajú cápák húsát is felszolgálják brit éttermekben

Veszélyeztetett fajú cápák húsát is felszolgálják brit éttermekben - derült ki az éttermekbe szánt cápatermékek DNS-vizsgálatából.

Nem tesz jót szervezetünknek a drasztikus étrendváltoztatás
2019. Január 03. 10:23, csütörtök | Helyi

Nem tesz jót szervezetünknek a drasztikus étrendváltoztatás

Sokan egyik napról a másikra próbálnak meg egészséges táplálkozásra váltani, azonban ez nem a legjobb taktika.

Elindult a nemzeti húsgalambprogram
2018. December 09. 05:00, vasárnap | Belföld

Elindult a nemzeti húsgalambprogram

Bejelentette a nemzeti húsgalambprogram elindítását Nagy István agrárminiszter szombaton Budapesten, a Nemzeti Kisállat Kiállításon.

Akár 25 százalékkal is nőhet a pulykahús forgalma az ünnepi időszakban
2018. December 08. 13:17, szombat | Belföld

Akár 25 százalékkal is nőhet a pulykahús forgalma az ünnepi időszakban

Mintegy 20-25 százalékkal bővülhet a növekvő kereslet miatt a pulykahús belföldi forgalma az év többi hónapjához viszonyítva decemberben, és az exportnál 35-40 százalékos növekedésre számít a Magyar Pulykaszövetség.

Húsadóval csökkentenék az egészségügyi kiadásokat brit kutatók
2018. November 08. 17:14, csütörtök | Külföld

Húsadóval csökkentenék az egészségügyi kiadásokat brit kutatók

A vörös és feldolgozott húsokra kivetett adóval évente világszerte több mint 220 ezer ember halálát lehetne megelőzni és 40 milliárd dollár megtakarítást elérni az egészségügyi kiadások terén

A húsfogyasztás visszaszorítása az egyik kulcseleme a klímaváltozás elleni harcnak
2018. Október 11. 17:00, csütörtök | Életmód

A húsfogyasztás visszaszorítása az egyik kulcseleme a klímaváltozás elleni harcnak

A növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény flexitáriánus étrendre való áttérés, az élelmiszerhulladék felére csökkentése,

Gasztronómiai fesztiválon is népszerűsítik a vadhúst
2018. Szeptember 02. 09:08, vasárnap | Belföld

Gasztronómiai fesztiválon is népszerűsítik a vadhúst

Az Agrárminisztérium sokat dolgozik azon, hogy a vadhús a közétkeztetésben is nagyobb szerepet kapjon - mondta Bitay Márton Soponyán, a XII. Vadgasztronómiai Fesztiválon szombaton.

Drágulhat a baromfihús
2018. Augusztus 30. 11:00, csütörtök | Belföld

Drágulhat a baromfihús

Áremelkedés várható a baromfiágazatban Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács igazgatója szerint, aki tíz százalékos áremelést tart indokoltnak - olvasható a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

Évek óta illegálisan szabadultak meg a romlott hústól, most tetten érték őket
2018. Április 24. 16:33, kedd | Belföld

Évek óta illegálisan szabadultak meg a romlott hústól, most tetten érték őket

Tetten érték a mezőőrök azokat, akik évek óta romlott húst hordtak ki Rákospalota külterületére - közölte Oláh Csaba, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat intézményvezetője az MTI-vel kedden.

Nőtt a sertéshúsfogyasztás Magyarországon
2018. Február 17. 18:07, szombat | Belföld

Nőtt a sertéshúsfogyasztás Magyarországon

Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta Magyarországon, egy emberre vetítve most 25 kilogramm körüli az éves fogyasztás

Egy tonna húst vont ki a forgalomból a Nébih Baranyában
2018. Január 30. 09:16, kedd | Belföld

Egy tonna húst vont ki a forgalomból a Nébih Baranyában

Majdnem egy tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg és rendelte el annak megsemmisítését a Nébih egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzést követően