Városlista
2024. július 8, hétfő - Ellák

Hírek

2024. Február 06. 17:34, kedd | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

1544 gyorshajtót és 26 ittas vezetőt fogtak el a rendőrők múlt héten Bács-Kiskunban

1544 gyorshajtót és 26 ittas vezetőt fogtak el a rendőrők múlt héten Bács-Kiskunban

Még mindig sok olyan sofőr van vármegyénkben, aki ittasan volán mögé ül. Ők nem csupán a saját, hanem mások életét, testi épségét is felelőtlenül veszélyeztetik.

Még mindig sok olyan sofőr van vármegyénkben, aki ittasan volán mögé ül. Ők nem csupán a saját, hanem mások életét, testi épségét is felelőtlenül veszélyeztetik.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1544-en lépték át. A jogsértések elkövetőinek legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, de volt olyan autós, aki Soltvadkert belterületén a megengedett 50 km/h helyett 96 km/h-val közlekedett – ennek a sofőrnek már magasabb összegű bírságra kell számítania.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt harminchét olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 26 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük ketten balesetet okoztak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai időről-időre felhívják az autósok figyelmét az ittas vezetés veszélyeire. Teszik ez azért, mert hazánkban záró tolerancia van érvényben, ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Az alkohol ugyanis már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést: növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 07. 09:36, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. július 7. - Évközi 14. vasárnap

2024. Július 06. 08:23, szombat | Helyi

A hétvégén visszatér a kánikula

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 06. 07:38, szombat | Helyi

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a Városházán

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Semmelweis-nap alkalmából július 5-én a Városháza dísztermében.

2024. Július 05. 15:47, péntek | Helyi

Baleset történt Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között

Lesodródott az úttestről és az árokba hajtott egy személykocsi a 4625-ös út 65-ös kilométerénél, Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között.