Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Május 24. 12:25, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

2,5 tonna vetőburgonya 50 családnak

2,5 tonna vetőburgonya 50 családnak

Huszonöt mázsa vetőburgonyát osztottak ki ma május 23-án és 24-én a Vidékfejlesztési Minisztérium „Háztáji” programja keretében

Huszonöt mázsa vetőburgonyát osztottak ki ma május 23-án és 24-én a Vidékfejlesztési Minisztérium „Háztáji” programja keretében. Kiskunfélegyházán negyven, Jászszentlászlón pedig tíz család kap fejenként 50-50 kilogramm vetőburgonyát. A program célja a vidéki gazdaság fellendítése.
A kormány által elfogadott Nemzeti Vidékstratégia (NVS) lényege a helyi adottságokat figyelembe vevő termelés ösztönzése, melynek szerves része a háztáji gazdaságok felélesztése is. A ház körüli gazdálkodásra vállalkozók számára eljuttatott vetőburgonya nem segély, hanem munkára ösztönző támogatás. A kormányzat célja ugyanis, hogy mindenki önmagát patronálva gyarapodjon az agrártevékenységre serkentő nemzeti program révén – mondta el a Félegyházi Közlöny Online-nak Kapus Krisztián polgármester.
A vetőburgonya szétosztásában, a városban Kapus Krisztián polgármester és Balla László alpolgármester is besegített. A külterületekre holnap a mezőőrök viszik ki a krumplit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)