Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Október 10. 12:31, csütörtök | Belföld
Forrás: NAV

A „fantomcég” vezetője is büntethető

A „fantomcég” vezetője is büntethető

A végrehajtási eljárások során is egyre gyakrabban előfordul, hogy egy cég bejelentett székhelyén, telephelyén, fióktelepén sem a gazdálkodó szervezet, sem a képviselője nem található meg.

A végrehajtási eljárások során is egyre gyakrabban előfordul, hogy egy cég bejelentett székhelyén, telephelyén, fióktelepén sem a gazdálkodó szervezet, sem a képviselője nem található meg, és tevékenységre utaló nyomok sincsenek. A legtöbb esetben elhanyagolt az ingatlan és a környéke, cégtábla sem található, postaláda nincs a hivatalos küldemények számára. Az esetleges szomszédok nem ismerik, és nem is hallottak a gazdálkodó szervezetről vagy képviselőjéről. Az ilyen társaságokat nevezi a hétköznapi nyelv „fantomcég”-nek.
Amennyiben ezeket tapasztalják a NAV munkatársai, akkor kötelesek büntető eljárást kezdeményezni a gazdálkodó szervezet vezető állású személyével szemben, gazdasági adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása miatt. A felelőssége abból következik, hogy magatartásával közreműködött abban, hogy a gazdálkodó szervezet a székhelyén, telephelyén vagy fióktelepén ne legyen fellelhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk