Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 08. 13:05, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi hírek

A legfontosabb tiszta lelkiismerettel élni

A legfontosabb tiszta lelkiismerettel élni

Móra Ferenc halálának 80. évfordulója tiszteletére rendeztek február 7-én megemlékezést a művelődési központban.

Móra Ferenc halálának 80. évfordulója tiszteletére rendeztek február 7-én megemlékezést a művelődési központban. A rendezvényt Kapus Krisztián polgármester nyitotta meg, majd a Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola diákjainak adtak emlékműsort. A rendezvényen Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája mondott zárszót.

Kiskunfélegyháza városa, a mi városunk híven őrzi Móra Ferenc emlékét. Utca, tér, civil szervezetek viselik Móra Ferenc nevét. Emléktáblák, szobrok, a szülőház emlékeztetnek bennünket nagy írónkra. Nekünk, kiskunfélegyháziaknak Móra Ferenc jelenti a ringatózó búzamezők hallhatatlan dalosát. Üzenete nyolcvan év múltával sem halkul. Hirdeti a világ és a természet szeretetét, az emberi méltóság tiszteletét, a becsületet, és azt, hogy a legfontosabb tiszta lelkiismerettel élni – mondta el köszöntőjében Kapus Krisztián polgármester.

Nem csak a Kincskereső kisködmönben lakik tündér, hanem Móra Ferenc meséiben, novelláiban, regényeiben is. Az ő szívéből az írásaiba költözött a tündér. Ezért ha mi Móra Ferencet olvasunk, akkor nekünk jónak, igaznak, tökéletesnek, megbocsátónak kell lenni, mert különben a tündér kiszorítja belőlünk a szuszt. Addig kell olvasni Móra Ferencet, amíg a tündér kiröppen az írásaiból és beköltözik a mi szívünkbe – hangsúlyozta zárszavában Vészits Andrea.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.