Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

Az iskolák kimagasló teljesítményt nyújtó diákjaiból öt-öt fős delegáció vette át április 26-án az ajándékokat a Polgármesteri Hivatal dísztermében Csányi József polgármestertől és Rosta Ferenc alpolgármestertől.

A megjelent diákokat és iskolaigazgatókat, illetve kísérőket Görög Anita oktatási és közművelődési referens köszöntötte. Beszédében néhány gondolatban összefoglalta a város 250. évfordulójára kiadott képeskönyv létrejöttének történetét, külön kiemelve Rosta Ferenc alpolgármester és Nagy Ferenc grafikus, dizájner munkáját, mellyel a képeskönyv igazi élménnyé vált az olvasók számára. Egy kisfilm levetítésével pedig a megjelentek betekintést nyerhettek a jeles évforduló tiszteletére készült logó elkészítésébe is.

Csányi József polgármester kiegészítve az elhangzottakat, felhívta a figyelmet Görög Anita fotográfus munkájára, akinek köszönhetően olyan képekkel telt meg a nívós kiadvány, mely kihangsúlyozza csodálatos kis városunk látnivalóit, értékeit, érdekességeit és szépségeit.

Felhívta a figyelmet arra, hogy milyen szerencsésnek érezhetjük magunkat azért, mert városunk mezővárossá nyilvánításának 250. évfordulóját ünnepelve részesei vagyunk a történelemnek. A képeskönyv pedig a múlt néhány emlékezetes pillanatait megörökítő dokumentumai mellett nagyrészt inkább a jelenünkről szól és ezáltal a jövőbe is mutat.

- Hiszen nem mi vagyunk a lényegesek, hanem ti! Mert a város jövője ti vagytok! Olyan jövőt építhettek, amilyet csak megálmodtok – mondta a polgármester és arra kérte a jelenlévő fiatalokat, hogy legyenek büszkék magukra.

- Iskoláitok elitjei vagytok, mert jól tanultok, van jövőképetek, tudjátok mit szeretnétek elérni az életben. Ezért hiszem én azt, hogy ti adjátok Kiskunfélegyháza jövőjét – tette hozzá Csányi József.

Beszédének zárásaként kihangsúlyozta, hogy mindenkinek meg kell ismernie a világot, ám bárhová is vezet az út, a szívünkben mindig is kiskunfélegyháziak maradunk, mert itt születtünk és ide kötnek gyökereink.

Az ünnepi beszédet követően Csányi József polgármester átadta a személyesen aláírt képeskönyveket az iskoláikat képviselő diákoknak.

Az alábbi tanulók, mint iskolájuk végzős kiválóságai vették át a jubileumi képeskönyvet:

  • Kaldenekker Luca, Nikula Kitti, Haticza Anna, Tarjányi Blanka és Kiss Lukács (Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium)
  • Csincsák Anna, Hegedűs Titanilla, Kardos Dorina, Miholics Rita és Rózsa Kornél (Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium)
  • Cseklye Balázs, Borzai Viktória, Géró Milán, Kis Virág Dorottya és Kőfalvi Dorottya (Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium)
  • Károly Annabella, Czakó Tibor, Tóth Gergő, Kiss Márk és Friebert Erik (Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium)
  • Gémes Kitti, Sárkány Elizabet, Németh Réka, Dinda Liza és Borsos Donát (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum),
  • Besze Zoltán, Pataki Roxána, Pataki Vivien, Sántha Klaudia és Rácz Jenifer (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium)
  • Dobány Barnabás és Máté Nina Boglárka (Tiszta Forrás Waldorf Gimnázium).

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.