Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Május 02. 07:52, vasárnap | Helyi
Forrás: ATV

Akár öt év börtön is járhat a védettségi igazolvány hamisításáért

Akár öt év börtön is járhat a védettségi igazolvány hamisításáért

Minősített eset lesz a védettségi igazolvány hamisítása - jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón, a miniszter elmondta, ennek mentén módosítják a Büntető törvénykönyvet.

"Akár öt év börtönbüntetést is kaphat, aki védettségi igazolványt hamisít, használ, vagy bármilyen adatot módosít vagy töröl az információs rendszerből" – írja az Index, a szombaton megjelent Magyar Közlönyre hivatkozva.

A „védettségi igazolással való visszaélés elleni fellépésről” szóló kormányrendelet alapján öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki hamis közokiratot vagy magánokiratot készít; közokirat vagy magánokirat tartalmát meghamisítja; hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot vagy magánokiratot felhasznál vagy információs rendszerbe adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve bevisz, megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz.

Büntetendő továbbá az is, aki közokiratot, magánokiratot forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik, vagy bűncselekmény elkövetése céljából ehhez szükséges vagy ezt könnyítő jelszót vagy számítástechnikai programot készít, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik.

Az Orbán Viktor által jegyzett, védettségi igazolvánnyal való visszaélést szankcionáló kormányrendelet büntetőjogi szabályai május 2-án, vasárnap lépnek hatályba.
Valamint kiemelte: azok a helyek, ahol nem ellenőrzik a plasztikkártyáz, százezertől egymillió forintig terjedő bírsággal, sőt akár egyéves bezárással is büntethetők.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 16:26, csütörtök | Helyi

Határontúli magyar gyerekeket ajándékoztak meg a Dózsa iskola tanulói

Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen – mondta Széchenyi István, a legnagyobb magyar.

2021. Május 06. 12:49, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Május 05. 16:08, szerda | Helyi

Százhetvenegy millió forintot szán a kormány fogyatékos személyeket segítő programokra

A kormány számára fontos, hogy a fogyatékossággal élők minden támogatást megkapjanak az önálló életvitel kialakításához.

2021. Május 05. 14:26, szerda | Helyi

Az LMP javaslatai a szociális és gazdasági válságkezelésre

Az LMP 6 pontos gazdasági mentőcsomagot dolgozott ki a szociális és a gazdasági válságkezelésre.