Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2013. Március 18. 09:55, hétfő | Helyi
Forrás: - szerk. -

Alapkő került a Petőfi szobor megújuló talapzatába

Alapkő került a Petőfi szobor megújuló talapzatába

Megkoszorúzták Bem József szobrát, majd a városi megemlékezés keretében alapkövet helyeztek el Petőfi Sándor szobrának megújuló talapzatában.

Erős Magyarország nélkül nincs magyar ember sem, a haladás és a romlás ellen kizárólag a megújulás, az összefogás politikája emelhet gátat. Közös erkölcsi irányok kijelölésére volt és van szüksége az országnak. – mondta el az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Kapus Krisztián országgyűlési képviselő polgármester. A művelődési központban megtartott emlékműsort megelőzően Bem József szobrát koszorúzták meg a város, az intézmények, a civil szervezetek és a pártok képviselői. A városi megemlékezés keretében alapkövet helyeztek el Petőfi Sándor szobrának megújuló talapzatában.

Kapus Krisztián beszédében elmondta, 1848/49-ben egy nemzet fogott össze. A szabadságvágy kötötte össze elődeinket, adott számunkra erőt, ad számunkra is erőt ma, és példát mutat a magyarságnak. Erős Magyarország nélkül nincs magyar ember sem, a haladás és a romlás ellen kizárólag a megújulás, az összefogás politikája emelhet gátat. Közös erkölcsi irányok kijelölésére volt és van szüksége az országnak. Civil összefogásra, tudatos közösségekre, melyek mindegyike azonos értékeket tart fontosnak. Olyan értékeket, melynek alapjait most helyeztük el, amelyben érték a család, érték a tudás, érték az ember, érték az, hogy magyarok vagyunk, érték az, hogy egy nemzethez tartozunk. A végcél mindannyiunk számára, hogy Magyarország erős, szabad, független országgá váljon. Egy olyan virágzó országgá, ahol mindenki megtalálja a maga számítását.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 28. 16:55, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2022. Január 28. 16:41, péntek | Helyi

Moziünnep a félegyházi moziban

Kiskunfélegyházán a Petőfi Moziban 2022. január 27-től február 2-ig minden filmet egységesen 790 Ft-ért nézhetnek meg.

2022. Január 28. 10:15, péntek | Helyi

Erős, viharos erejű szél várható

Az előrejelzés alapján igen erős, viharos erejű szél várható az ország több pontján.

2022. Január 28. 09:12, péntek | Helyi

A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése

2021. júliusában indult el a GINOP-5.3.5-18-2020-00167 - A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban projekt.