Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Május 01. 20:00, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Búcsúztak a Móra Gimnáziumból

Búcsúztak a Móra Gimnáziumból

Ma (május 1-jén) délben kiléptek a nagybetűs életbe a Móra Ferenc Gimnázium diákjai is.

Ma (május 1-jén) délben kiléptek a nagybetűs életbe a Móra Ferenc Gimnázium diákjai is.

A szokásokhoz hűen délben kezdődött a ballagási ünnepség. Az eseményen tiszteletét tette Csányi József, városunk polgármestere és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő. A kimagasló tanulmányi eredményeket elért diákokat az a megtiszteltetés érte, hogy városunk jeles személyeitől vehették át az elismerő jutalmat.

Megtisztelő figyelmességként pedig minden végzős osztály tanulója a tantermekben személyre szóló könyvjutalmat kapott Lezsák Sándor országgyűlési képviselő jóvoltából.

A tarisznya és a virág mellé a ballagtató diákok szívhez szóló beszéddel búcsúztak, majd átvették az iskola zászlóját a végzősöktől.

Rosta Ferenc igazgató úr magvas gondolataival és elgondolkodtató ünnepi beszédével minden bizonnyal mély nyomot hagyott a tanulók szívében és iránymutatóan terelte a diákokat az igaz élet felé, ahol nem a könnyebb, hanem a számunkra legmegfelelőbb út választása a cél. Legyen az bármilyen rögös és nehéz, de mindenképpen nemes célok felé fog vezetni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.