Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Június 28. 12:23, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Egészségfejlesztő nap a Szegedi úti horgász –és szabadidőközpontban

Egészségfejlesztő nap a Szegedi úti horgász –és szabadidőközpontban

Családi délutánt tartottak június 27-én a Szegedi úti horgász –és szabadidőközpontban. Az egészségfejlesztő nap résztvevői a drogfogyasztás káros hatásairól hallgathattak előadást.

Családi délutánt tartottak június 27-én a Szegedi úti horgász –és szabadidőközpontban. Az egészségfejlesztő nap résztvevői a drogfogyasztás káros hatásairól hallgathattak előadást. Játékos szabadidős program keretében a 3-6 éves korú gyermekeket feszültségoldó, pozitív mintákat közvetítő játékos, fejlesztő foglalkozások várták, míg a felnőttek horgásztudományukról adhattak számot.

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Komplex telep-program Kiskunfélegyháza város Alpári út 1. – Délibáb utca szegregátumban” elnevezésű pályázat a támogatói döntésnek köszönhetően 149.812.611 forint támogatásban részesült. A program célja a szegregált lakókörnyezetben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának, integrációjának segítése, valamint foglalkoztatási és társadalmi aktivizálásának növelése, célcsoportja pedig városunk Délibáb utcai és Alpári út 1. szám alatti lakói.
Az Európai Unió pénzügyi forrásainak bevonásával szociális, közösség-fejlesztési, oktatási, egészségügyi, képzési és foglalkoztatási elemek kombinálásával, valamint a lakhatási körülmények javításával próbáljuk elősegíteni a célcsoport életkörülményeinek javulását.
Gyermeknapi rendezvénnyel indult útjára május 31-én az „Egészségfejlesztő Napok” és a „Játékos szabadidős programok” programelem, amely során családi délután keretében tartunk a célcsoport számára programokat. A rendezvények célja, hogy az egész család együtt tudjon lenni és át tudják élni a közösséghez tartozás érzését –mondta el a rendezvényen Kapus Krisztián polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).