Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Február 25. 15:29, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: - Andris -

Egyetértettek

Egyetértettek

A kötségvetést egyöntetűen elfogadta az önkormányzat képviselőtestülete.
14 képviselőből 14 mondott ingent a költségvetésre.

2013. február 14-én a törvényi előírásokat betartva az önkormányzat szakbizottságai, a civil szervezetek és a könyvvizsgáló véleményének kikérése után a képviselő testület megalkotta városunk 2013. évi költségvetési rendeletét. Ezen rendelet hatálya Kiskunfélegyháza Város Képviselőtestületére, bizottságaira, az önkormányzatra és az önkormányzat irányításában lévő két önállóan működő és önállóan gazdálkodó intézményre, továbbá hét önállóan működő intézményre terjed ki.

Az önkormányzat évi költségvetési bevétele a múlt évről 2013-ra 76%-ra csökkent. Ennek több oka van, ezek pedig: a Járási Hivatal kialakításával összefüggő feladatcsökkenés miatti állami támogatások megszűnése, az átengedett központi adók mértékének csökkenése, ill. Megszűnése, az oktatási ágazat kiválása, a Városi Kórház átadása. A működési költségvetés az elmúlt évhez képest 55%-ra csökken, viszont 1,6 milliárddal nőtt a felhalmozási költségvetés, ami a szennyvíz csatorna befejező ütemével kapcsolatos.
Mindezek alapján városunk a 2013. évben 8 milliárd forintból gazdálkodhat. A kötelező feladatokhoz biztosított számunkra az állami forrás, ehhez jöhetnek a nehezen megszerezhető pályázati források, valamint a helyi adó bevételi forrása jelenik meg aaz egyik oldalon, a másikon pedig a törvényi kötelezettségekből adódó kiadások. A felújítások, rekonstrukciókat, fejlesztéseket önerőből nem tudjuk megoldani, ezekre fejlesztési támogatásokat kell megszereznünk.

A költségvetési rendelet-tervezetet az önkormányzat valamennyi bizottsága megtárgyalta. Az informáatikai fejlesztésre tervezett 28 millió forintból 5 millió forintot hagyott meg pályázati önerőre a Városüzemeltetési Bizottság javaslata szerint. A megmaradt 23 millió forint a következőképpen került felosztásra: Fúvószenekari Egyesület (300 e), Mazsorett Egyesület (300 e), Táncszínház (300 e), Padkaporos Néptáncegyüttes (300 e), Polgárőrség (+900 e), Sirius Rádió (1,5 M), Trio TV (1,5 M), Kemencei tábor felújítása –önerő (5 M), térfigyelő rendszer fejlesztése – önerő (2 M), bel- és külterületi utak javításra pályázati önerő (2 M9, városgazdálkodási céltartalék (3 M), Vis-mayor keret (6,2 M). Javasolták a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás csökkentését 1,5 millióval, viszont a játszóeszközök javítására 2,5 millió forintot klönítettek el. A hóeltakarítási keret 1,5 millió forinttal történő csökkentését javasolta a Gazdasági Bizottság, amelyet a külterületi gondnoki feladatok ellátására csoportosítottak át. Javaslat született még a Vis-mayor keret 200 ezer forintos csökkentésére. Ezen összeg átkerült a kábítószeres feladatok keretébe.
A költségvetési tervezetet és az egyes bizottságok módosító javaslatait a február 14-ei ülésen egységesen (14 igen szavazattal) fogadta el városunk képviselő-testülete.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.