Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Április 05. 14:33, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Felavatták Pálfi Gusztáv újra elkészített alkotását a PG-ben

Felavatták Pálfi Gusztáv újra elkészített alkotását a PG-ben

Pálfi Gusztáv korábban eltulajdonított alkotását önköltségi áron újra elkészítette a neves művész, hogy visszaadhassa az iskolának.

Az országos elismertséggel is dicsekvő félegyházi vegyeskar munkásságának elismerésére alkotott Pálfi Gusztáv „Kórus” című műalkotása 1999-től 2012-ig ékesítette a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézményét. A szobrot azonban 2012-ben máig ismeretlen tettesek ellopták.

A művész felajánlotta, hogy önköltségi áron újra elkészíti és „visszaadja” az iskolának a szobrot, melyet ünnepélyes keretek között március 29-én avathattak fel az intézmény aulájában.

A jeles esemény nyitányaként az iskola tanári kórusa Bárdos Lajos „Pásztortűznél” című kórusművét énekelte el, majd Rokolya Csaba igazgató szólt a megjelentekhez. Beszédében elsőként megköszönte a művész nemes lelkű felajánlását és egyúttal gratulált is Pálfi Gusztávnak, aki nemrégiben ünnepelte 75. születésnapját, valamint idén márciusban Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el munkásságát.

Az igazgató beszédét követően Rosta Ferenc alpolgármester osztotta meg gondolatait az ünnepség résztvevőinek. A szobor leleplezése után pedig Titusz atya áldotta meg a művet.

Az esemény zárásaként pedig Kapus Béla karnagy Kiskunfélegyháza díszpolgára emlékezett vissza a vegyeskar megalakulására, rádiós és televíziós szerepléseire. Elmondása szerint önnön személyét is mérhetetlen örömmel tölti el, hogy a „Kórus” szoborkompozíciója ismét hirdetheti a zene szeretetét.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA