Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. December 14. 15:42, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Hangjukkal bearanyozták az ünnepi várakozást

Hangjukkal bearanyozták az ünnepi várakozást

December 13-án a Zenebarátok Egyesülete Adventi Koncertjével belopta az ünnepi hangulatot mindenki szívébe, aki megjelent az immáron hagyományosnak számító eseményen.

A csodálatos énekek mellett orgona, fuvola, trombita, tenorkürt és zongora hangja tette még egyedibbé és varázslatossá a műsort.

Az idén 20 éves fennállását ünneplő Zenebarátok kórusa mindig is élvonalban állt azok között, akik szívesen színesítik városunk életét fellépéseikkel, legyen szó bármilyen rendezvényről. Hallhattuk őket már múzeumunkban, iskolában, de a legszebb koncertek a hozzájuk legméltóbb helyen, a templomban kerültek megrendezésre. Ezúttal – csakúgy mint évről-évre – a Szent István templomban tartották Adventi Koncertjüket, melyen Bach, Kodály, Zsasskovszky művek mellett Stierlein, Beethoven dallamai szárnyaltak a hallgatóság között.

A koncert előtt az egyesület elnöke Lukács Ferenc és néhány kórustag a műsort tartalmazó nyomtatványt személyesen nyújtotta át az érkező vendégeknek, így mindenki elolvashatta a kórus esti repertoárját, amelyekben közismert egyházi énekek is felcsendültek. Az advent ünnepi hangulatának megteremtése mellett a Magyar Kórusok Napjára is emlékezett műsorával városunk egyedülálló kórusa.

A koncerten közreműködött a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa Szatmári Imre vezényletével, Bolla Julianna zongorán, Fazekas Tamás orgonán, Mindszenti Lili fuvolán, Magony Dezső és Földi Jácint trombitán és Magyari András tenorkürtön.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.