Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 04. 14:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Harminc százalékban kész a csatornázás

Harminc százalékban kész a csatornázás

A szennyvízcsatorna-beruházás jelenlegi helyzetéről, aktualitásairól számolt be március 28-án a sajtó munkatársainak Kapus Krisztián polgármester és Hartyáni Gyula projektvezető a Városházán.

A szennyvízcsatorna-beruházás jelenlegi helyzetéről, aktualitásairól számolt be március 28-án a sajtó munkatársainak Kapus Krisztián polgármester és Hartyáni Gyula projektvezető a Városházán. Kapus Krisztián beszédében kiemelte a nyolc városrészt – Kossuthváros, Móraváros, Bikahegy, Kertváros, Bankfalu, Molnártelep, Aranyhegyi lakótelep, Zöldmező lakótelep – érintő, mintegy 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás jelentőségét és fontosságát Kiskunfélegyháza szempontjából.

Elmondta: „Földünk, saját életterünk védelmének jelentős előrelépése a szennyvízhálózat kiépítése, melynek befejező, utolsó üteme kezdődött el tavaly ősszel városunkban. A jövő év nyarára teljes körűen kiépül Kiskunfélegyháza az egyik legfontosabb környezetvédelmi feladatának számító szennyvízcsatorna hálózat. A beruházással régi vágya válik valóra a félegyházi polgároknak. Ahhoz, hogy Félegyháza szennyvízcsatorna-hálózata teljes legyen a város területén, szükség volt az önkormányzati szándékra, a pályázati támogatásra és a lakosság anyagi hozzájárulására is. A polgármester ezt követően a munkálatok ütemezéséről beszélt.
A város két pályázatot tud benyújtani a támogatási intenzitás vonatkozásában, melynek eredményként a támogatás mértéke 85 százalékról 95 százalékra emelkedhet. A pénzt a tervek szerint az utak helyreállítására fordítanák – emelte ki Hartyáni Gyula projektvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.