Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2013. Április 04. 14:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Harminc százalékban kész a csatornázás

Harminc százalékban kész a csatornázás

A szennyvízcsatorna-beruházás jelenlegi helyzetéről, aktualitásairól számolt be március 28-án a sajtó munkatársainak Kapus Krisztián polgármester és Hartyáni Gyula projektvezető a Városházán.

A szennyvízcsatorna-beruházás jelenlegi helyzetéről, aktualitásairól számolt be március 28-án a sajtó munkatársainak Kapus Krisztián polgármester és Hartyáni Gyula projektvezető a Városházán. Kapus Krisztián beszédében kiemelte a nyolc városrészt – Kossuthváros, Móraváros, Bikahegy, Kertváros, Bankfalu, Molnártelep, Aranyhegyi lakótelep, Zöldmező lakótelep – érintő, mintegy 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás jelentőségét és fontosságát Kiskunfélegyháza szempontjából.

Elmondta: „Földünk, saját életterünk védelmének jelentős előrelépése a szennyvízhálózat kiépítése, melynek befejező, utolsó üteme kezdődött el tavaly ősszel városunkban. A jövő év nyarára teljes körűen kiépül Kiskunfélegyháza az egyik legfontosabb környezetvédelmi feladatának számító szennyvízcsatorna hálózat. A beruházással régi vágya válik valóra a félegyházi polgároknak. Ahhoz, hogy Félegyháza szennyvízcsatorna-hálózata teljes legyen a város területén, szükség volt az önkormányzati szándékra, a pályázati támogatásra és a lakosság anyagi hozzájárulására is. A polgármester ezt követően a munkálatok ütemezéséről beszélt.
A város két pályázatot tud benyújtani a támogatási intenzitás vonatkozásában, melynek eredményként a támogatás mértéke 85 százalékról 95 százalékra emelkedhet. A pénzt a tervek szerint az utak helyreállítására fordítanák – emelte ki Hartyáni Gyula projektvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 28. 16:55, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2022. Január 28. 16:41, péntek | Helyi

Moziünnep a félegyházi moziban

Kiskunfélegyházán a Petőfi Moziban 2022. január 27-től február 2-ig minden filmet egységesen 790 Ft-ért nézhetnek meg.

2022. Január 28. 10:15, péntek | Helyi

Erős, viharos erejű szél várható

Az előrejelzés alapján igen erős, viharos erejű szél várható az ország több pontján.

2022. Január 28. 09:12, péntek | Helyi

A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése

2021. júliusában indult el a GINOP-5.3.5-18-2020-00167 - A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban projekt.