Városlista
2024. július 8, hétfő - Ellák

Hírek

2024. Február 11. 08:28, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

2024. február 11. - Évközi 6. vasárnap

Hálásan köszönjük mindazok segítségét és munkáját, akik az Egyházközségi Vőfély Bál előkészítésében és megszervezésében részt vettek, Isten fizesse meg szolgálatukat! Hálásan köszönünk minden támogatást és felajánlást!

Hétfőn este 17.30-kor Biblia óra lesz a közösségi házban, várjuk szeretettel a testvéreket!

Február 13-án, kedden Fatimai napot tartunk, déli 12 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be családjainkért és a Fatimai Szűz tiszteletére. Előtte fél 12-től a rózsafüzért imádkozzuk. A Mária Tisztelők Köre betegség miatt kivételesen nem tart gyűlést.

A Házasság Hete rendezvénysorozat a mai nappal veszi kezdetét, ezen a vasárnapon minden szentmise végén megáldjuk a házaspárokat. A házasság hetében február 16-án péntek délután 17 órakor a házaspárok imádkozzák a keresztutat. Február 17-én szombaton szintén 17 órakor gitáros szentségimádás keretében tartjuk a házaspárok imaóráját. Várjuk a házaspárokat és családokat!

Szerdán, Hamvazószerdával megkezdődik a Nagyböjti Szent Negyven Nap, felkészülésünk Húsvét Szent Ünnepére. Szentmisék reggel 7 és este 18 órakor lesznek a hamvazás szertartásával. (Iskolai szentmise reggel 8 órakor lesz a sportcsarnokban.) Ezen a napon és nagypénteken szigorú böjtöt tartunk: a 14 éven felülieknek hústilalom van érvényben, a 18 és 60 év közöttiek pedig a hústilalom mellett csak háromszor vehetnek magukhoz ételt, egyszeri jóllakással. Nagyböjt többi péntekjén is hústilalom van érvényben, amelyek mellé bátran vállaljunk plusz lemondást vagy külön jócselekedetet. A nagyböjti-húsvéti időszakban ne felejtsük el elvégezni szentgyónásunkat.

Nagyböjtben minden szerdán és pénteken imádkozzuk a keresztutat, délután 17 órától, az esti szentmise előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 07. 09:36, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. július 7. - Évközi 14. vasárnap

2024. Július 06. 08:23, szombat | Helyi

A hétvégén visszatér a kánikula

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 06. 07:38, szombat | Helyi

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a Városházán

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Semmelweis-nap alkalmából július 5-én a Városháza dísztermében.

2024. Július 05. 15:47, péntek | Helyi

Baleset történt Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között

Lesodródott az úttestről és az árokba hajtott egy személykocsi a 4625-ös út 65-ös kilométerénél, Kiskunfélegyháza és Tiszaalpár között.