Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 28. 10:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Hivatalok napja Kiskunfélegyházán

Hivatalok napja Kiskunfélegyházán

E címmel tart programot ma (november 28-án) a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatala. A rendezvény a Városháza dísztermében kezdődött.

E címmel tart programot ma (november 28-án) a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatala. A rendezvény a Városháza dísztermében kezdődött. A „Hivatalok Napját dr. Sipos Krisztina Járási hivatalvezető nyitotta meg. Ezt követően a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Szervezeti egység vezetői mutatkoztak be, hatáskörökről tartottak tájékoztató előadást.

Dr. Sipos Krisztina köszöntőjében elmondta, ezen a napon valamennyi kormányhivatal, és azok szervezeti egységeiként működő járási hivatalok, így a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal is megnyitja kapuit, és 8 óra és 20,00 óra között várja ügyfeleit. Ezen kívül várja azon érdeklődőket is, akik az államigazgatás működésével, a Járási Hivatal mindennapjaival kapcsolatban szeretnének informálódni.
A területi közigazgatási rendszer átszervezésénél fontos szempont volt az egyszerűsítés, átláthatóság erősítése, az államigazgatás járási szintű szerveinek integrálása, és a közösség építése a helyi települési adottságok figyelembe vételével, a szakmaiságra alapozottan. Így jöhet létre hosszútávon stabil és működő államigazgatási rendszer.
Ez a nyílt nap alkalmat szolgáltat arra, hogy mindenki számára láthatóvá váljon a közigazgatási reform eddig elért eredménye, a 8 órától 20 óráig tartó nyitva tartás pedig bepillantást enged a jövőbe, a megvalósuló átalakulások mentén létrejövő ügyfélközpontú működésre.

További programok:
9:15-09:45 Rendhagyó osztályfőnöki óra: az állatvédelemről, felelős állattartói magatartásról és élelmiszerbiztonsági feladatokról. Előadó: dr. Maruzsenszki József járási főállatorvos. (Díszterem)
10:00 „Tárlatvezetés” bemutatkozik a Járási Hivatal és a Járási Gyámhivatal.
10:15 Határszemle Gyuris Ferenc falugazdász vezetésével , termésbecslés, parlagfű felderítés, Dobos Zsolt mezőgazdász vezetésével. (Helyszín: TESCO mögötti földterület)
10:15 Látogatás a Járási Földhivatalban: földhasználati ügyintézés bemutatása földmérési mérőállomás bemutatás, ingatlan-nyilvántartási ügyintézés bemutatása (Kkfháza, Jókai u.8.)
10:15 Bemutatkozik a Munkaügyi Kirendeltség: virtuális munkaerő-piaci portál, Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapjának bemutatása. (Kkfháza, Petőfi tér 4.)
10:15 Okmányiroda a gyakorlatban: ügyfélkapu nyitás, ügyfélkapu előnyei, MAGYARORSZÁG.hu Kormányzati Portálon keresztüli ügyintézési lehetőségek. (Kkfháza, Petőfi tér 1).
11:00 „Tárlatvezetés” bemutatkozik a Járási Hivatal és a Járási Gyámhivatal. (Kkfhza, Kossuth u.1.)
11:00 Okmányiroda a gyakorlatban: ügyfélkapu nyitás, ügyfélkapu előnyei, MAGYARORSZÁG.hu Kormányzati Portálon keresztüli ügyintézési lehetőségek. (Kkfháza, Petőfi tér 1.)
11:00 Bemutatkozik a Munkaügyi Kirendeltség: virtuális munkaerő-piaci portál, Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapjának bemutatása. Kkfháza, Petőfi tér 4. (Kkfháza, Kossuth u. 1. belső tárgyaló terem)
11:45 Rendhagyó osztályfőnöki óra: az állatvédelemről, felelős állattartói magatartásról és élelmiszerbiztonsági feladatokról.
Előadó: dr. Maruzsenszki József járási főállatorvos (KKfháza, Kossuth u. 1. belső tárgyaló).
Ezen a napon a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal és szakigazgatási szervei ügyfélfogadást tartanak 8-20 óráig és állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.