Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2020. Március 09. 09:43, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

A 10-11 évesek szabadfogásban, a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdöttek meg az elmúlt hétvégén Gyomaendrődön, Dél-kelet Magyarország területi bajnokságán, ahol a tét az országos döntőbe való bejutás.

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői alaposan kivették a részüket a sikerekből, ugyanis 9 bajnoki címet szereztek. A csapatból hárman két korosztályban is indulhattak és mindannyian sikeresek voltak az idősebbek között is. Az országos döntőbe 16-an jutottak tovább, ezzel négy megye versenyzői közül a legeredményesebbek lettek. Összesen 9 arany, 5 ezüst és 2 db bronzérmet nyertek.
Ezúttal kiemelkedett Hideg Balázs azzal, hogy korosztályában és az idősebbek között is győzni tudott mindkét fogásnemben a 32 kg-osok között.
A fiatalabbak között, 35 kg-ban Csillag Zalán jutott magabiztosan jutott döntőbe, ahol Hideg Zita várta, aki több fiút legyőzve jutott el idáig, de Zalánnal nem bírt, így előbbi első, utóbbi második lett.
A 42 kg-os Rácz Illés harmadik lett. Aranyérmet szerzett még két másik ifjú tehetség is: Tapodi Norbert az 50, Szécsényi Kornél pedig a 69 kg-osok között.
Az idősebbek kötöttfogásban versenyeztek, ahol további sikereket arattak a félegyháziak. Bajnokok lettek a következők: Bárány-Almási Tamás az 54, Karádi Roland az 58, Czakó Zoltán a 63 és Bátyai Dorián a 76 kg-osok között.
Ezüstérmesek: Makra Benjámin, Tapodi Norbert, Víg Noel és Borto Dominik. Még egy bronzérem is a tarsolyba került, ami Csillag Zaláné lett.
Csapatban Kiskunfélegyháza az első, Jászberény a második és az Orosházi BE lett a harmadik.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Polyák Dániel és Gyöngyösi Gergő

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 21:15, hétfő | Helyi sport

Újra dobogóra állhattak a Koppány íjászok

2023. március 12-én Budapesten, Turul-mezőn versenyzett a Koppányok kis csapata. Kellemes edző verseny volt, és napközben a reggeli hideg idő is megenyhült.

2023. Március 22. 20:04, szerda | Helyi sport

Berobbant a triatlon-szezon!

A Kiskunfélegyházi 3K Sportegyesület versenyzői számára valósággal berobbant az idei szezon.

2023. Március 20. 11:04, hétfő | Helyi sport

Kiválóan indította a versenyszezont a Jogging Plus

2023. március 18-án került megrendezésre a SPORT XXI. szakaszos AQUATLON VERSENY Dél – Kelet Regionális Döntője (Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád megye) Martfűn.

2023. Március 13. 14:52, hétfő | Helyi sport

Jól teljesítettek a félegyházi birkózók a hétvégén

Kaposváron rendezték az U15-ös korosztály számára az első válogató versenyt, ahol hazai és külföldi csapatok is részt vettek.