Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 13. 17:23, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Közmeghallgatás a városházán

Közmeghallgatás a városházán

Közmeghallgatást tartott december 12-én Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatánk Képviselő-testülete a városházán.

Közmeghallgatást tartott december 12-én Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatánk Képviselő-testülete a városházán. A rendezvényen az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői tehették fel kérdéseiket, valamint mondhatták el közérdekű javaslataikat.

A közmeghallatás első felében a résztvevők megismerkedhettek a város, ezen beleül a polgármesteri hivatal, a szociális és kulturális intézmények, óvodák munkájával és az elmúlt esztendőben elért eredményeivel. Mindezen túl, tájékoztató hangzott el az ipari parkról, a kutyamenhely tervezett fejlesztéséről is. A közmeghallgatás második felében az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői tehették fel kérdéseiket az illetékeseknek.
Kiss Kálmán egyebek mellett a főutcán kóborló kutyákra, a platánfák lehulló ágaira, az Országzászló helytelenül álló (megfordított) címerére hívta fel a figyelmet.
Kapus Krisztián polgármester a kérdésre válaszolva elmondta, az Országzászlót 2001-ben állították fel a városháza előtti téren. Tudomása szerint ez idáig senki sem jelezte a koronán lévő kereszt hibáját, egyben ígéretet tett annak kijavítására.
A kóbor kutyák befogása a gyepmester feladata. A begyűjtés nem mindig sikerül az első alkalommal, lőfegyvert pedig tilos a város belterületén használni. A város kezelésébe tartozók fák nyesése tavasszal megtörtént, a katasztrófa védelem kérésére – a magas építésű mentőjárművek miatt – egy úgynevezett utónyesésre is sor került – adta meg a választ a felvetésre Rádi Rudolf, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának vezetője.
Nagy Lajos a tilosban parkoló autósokra hívta fel a figyelmet, egyben javasolta, hogy a köztéri szobrok állítása kapcsán kérjék ki a lakosság véleményét is. A felszólaló, mint az egyik helyi politikai szervezet jelöltje, nehezményezte, hogy a „Magyar Gárda” képviselői is részt vettek a Petőfi szobor újraállítási ünnepségén.
A rendőrkapitányság és a közterület felügyelet rendszeresen ellenőrzi a parkolóhelyeket és bírságolja a szabálytalankodókat. A munkájukat lelkiismeretesen végzik, és nem kivételeznek senkivel. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a városban vendégeskedő egyik magasrangú állami tisztségviselő is megkapta a szabálytalan parkolásért járó „jutalmat”.
Magyarországon képviseleti rendszer van, a körzet önkormányzati képviselőjének feladta, hogy tájékoztassa, kikérje a lakók véleményét a körzetet érintő kérdésekben, így szoborállítás ügyében is – adta meg a választ Timafalvi László rendőrkapitány és Kapus Krisztián polgármester.
A fekete nadrág, fehér ing, fekete mellény és sapka magyaros viseletnek számít, viselése nem büntetendő cselekmény. A szoboravató ünnepségen résztvevő csoport nem viselt semmi féle tiltott jelképet, tagjai mindössze tiszteletüket kívánták leróni Petőfi Sándor emléke előtt – mondta el Kollár László önkormányzati képviselő, a Jobbik helyi szervezetének elnöke Nagy Lajos felvetésére reagálva.
A közmeghallgatáson szó esett még a Kőrösi út rendbetételének szükségességéről is. A közútkezelő képviselője elmondta, rendkívül szűkös keretből gazdálkodnak. Az út javítását abban az esetben tudják a tél beállta előtt vállalni, ha az önkormányzat, vagy a lakók biztosítják az ehhez szükséges anyagot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.