Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. November 06. 17:24, szerda | Helyi
Forrás: - Papp -

Újabb sikerek a gimiben

Újabb sikerek a gimiben

Az Európai Unióval ismerkedhetnek meg a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanulói egy angol nyelvű vetélkedő keretében.

Az Európai Unióval ismerkedhetnek meg a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanulói egy angol nyelvű vetélkedő keretében. A "Versenyben a jogokért" címmel indított megmérettetésen az iskola hatfős csapata képviselteti magát sikerrel.

A Móra Ferenc Gimnázium nagy hangsúlyt fektet az iskolán kívüli ismertszerzésre és a tehetséggondozásra. A 10.A osztály tanulói, Doroghy Zsuzsanna, Hegyi Dániel, Kurucz Ágnes, Majorosy Péter, Sütő László és Tóth Szimonetta osztályfőnökük, aki egyben felkészítő tanáruk is, Dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin felhívására jelentkeztek egy angol nyelvű vetélkedőre, mely a Versenyben a jogokért címmel indult. A tanulóknak az Európai Uniós ismereteikről kellett számot adniuk, egy több fordulós egy órás online teszt keretén belül. A fordulókat megelőzi néhány előzetes feladat is. Az első fordulóban a csapat sikeresen vette az akadályokat, így kiemelkedő eredményükkel továbbjutottak a második fordulóba, ahol a megyék legjobbjai küzdenek meg a nemzeti döntőbe való bejutásért. A Dél- Alföldi régióból öt csapat jutott be a második fordulóba.
A csapatok egy öt napos brüsszeli utazásért küzdenek, melyen 2014. májusában vehetnek majd részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.