Blog | Ízharmónia
2014. December 23. 15:47, kedd
Fetasajttal töltött pulykamell
A pulykamell és az aszalt szilva tökéletes harmóniában van egymással, amiből egy kis baconnel és fetasajttal megbolondítva tökéletes és laktató ebédet készíthetünk.
Elkészítési idő: 40 perc
Főzési idő: 15 perc
Hozzávalók:
1 kg pulykamell
2 csomag szeletelt bacon
1 csomag aszalt szilva
10 dkg fetasajt
1 db camping tömlős sajt
2.5 dl OKÉ habtejszín
diónyi vaj
só, bors
Elkészítés:
A kiklopfolt pulykamell filét 2-4 centis csíkokra daraboljuk, majd ráteszünk egy vékony csík fetasajtot. Ezt követően feltekerjük a baconnal, majd előmelegített, száraz serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát. Ha szépen megpirult minden oldalon, hozzáadjuk az aszalt szilvát, majd ráöntjük a tejszínt, a camping sajtot és egy kevés frissen őrölt borsot. (sózni nem ajánlott, mert a fetasajt és a bacon is sós!) Végül kb. 10 dkg vajat adunk hozzá és fedő alatt 15 percig kis lángon összefőzzük a Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyőben. 10 perc pihentetés után párolt zöldséggel, krumplipürével tálalhatjuk.
Felhasznált Tupperware termékek:
Mesterszakács Nagy Nyeles Serpenyő
Az étel elkészítéséhez használt Tupperware termékeket megtekintheti és megrendelheti
Drozdikné Jutkánál. KATTINTSON IDE!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2015. Április 13. 11:50, hétfő | Ízharmónia
Rozspelyhes kenyér
A kenyérsütés időigényes és munkás tevékenység, de nem akkor, ha van otthon Tupperware kelesztő és király forma. Garantált siker, ezért érdemes rögtön kettőt is csinálni!
2014. Június 20. 15:37, péntek | Ízharmónia
Zöldborsó krémleves mentával
A zöldborsó és a menta a nyár legnagyobb slágere. E két összetevő és a krumpli remekül harmonizál egymással leves formájában, és nem mellesleg alig 20 perc alatt elkészíthető.
2014. Május 02. 11:15, péntek | Ízharmónia
Tavaszi karalábé leves
Ha tavasz akkor friss zöldségek, amik nem csak salátának, vagy köretnek, de levesnek is kiválóan alkalmasak!