Blog | Ízharmónia
2014. Június 20. 15:37, péntek
Zöldborsó krémleves mentával
A zöldborsó és a menta a nyár legnagyobb slágere. E két összetevő és a krumpli remekül harmonizál egymással leves formájában, és nem mellesleg alig 20 perc alatt elkészíthető.
Elkészítési idő: 25 perc
Főzési idő: 20 perc
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó
50 dkg krumpli
3-4 dkg jó minőségű vaj
2.5 dl tejszín
1 csokor mentalevél
só, bors
Elkészítés:
A borsót a vajon pároljuk meg a 2.8 l mesterszakács edényben, majd a kockára vágott krumplival fedő alatt főzzük pár percig. Ezt követően öntsük fel kb. 1 liter alaplével, vagy vízzel úgy, hogy teljesen ellepje, majd ízesítsük Fűszerőrlő segítségével sóval és borssal. 15 percnyi főzés után adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk össze. Amint összeforrt, vegyük le a tűzhelyről és dobjuk bele a mentaleveleket, majd turmixoljuk össze. Pirított zsemlekockával, vagy baconszalonnával tálaljuk Mámor Mediterrán 2.5 l edényben.
Felhasznált Tupperware termékek:
2.8 l mesterszakács edény
Fűszerörlő
Mámor Mediterrán 2.5 l edény
Az étel elkészítéséhez használt Tupperware termékeket megtekintheti és megrendelheti
Drozdikné Jutkánál. KATTINTSON IDE!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2015. Április 13. 11:50, hétfő | Ízharmónia
Rozspelyhes kenyér
A kenyérsütés időigényes és munkás tevékenység, de nem akkor, ha van otthon Tupperware kelesztő és király forma. Garantált siker, ezért érdemes rögtön kettőt is csinálni!
2014. December 23. 15:47, kedd | Ízharmónia
Fetasajttal töltött pulykamell
A pulykamell és az aszalt szilva tökéletes harmóniában van egymással, amiből egy kis baconnel és fetasajttal megbolondítva tökéletes és laktató ebédet készíthetünk.
2014. Május 02. 11:15, péntek | Ízharmónia
Tavaszi karalábé leves
Ha tavasz akkor friss zöldségek, amik nem csak salátának, vagy köretnek, de levesnek is kiválóan alkalmasak!