Blog | Ízharmónia
2014. Május 02. 11:15, péntek
Tavaszi karalábé leves
Ha tavasz akkor friss zöldségek, amik nem csak salátának, vagy köretnek, de levesnek is kiválóan alkalmasak!
Elkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 15 perc
Hozzávalók:
2 db sárgarépa apró kockára vágva,
2db nagyobb zsenge karalábé szintén felkockázva,
3-4 dkg jó minőségű vaj,
1 csapott ek. liszt,
2 dl tejszín,
fél chili paprika,
só, bors, szerecsendió,
1 tojás,
2-3 kanál liszt a nokedlihez.
Elkészítés:
A vajon pár percig pároljuk a sárgarépát, majd a karalábét hozzáadva tovább pároljuk, hozzáadjuk a sót, a frissen őrölt borsot és egy csipet szerecsendiót, majd kevés liszttel megszórjuk, keverjük, végül hozzáadunk kb. 1.2 liter vizet. 15 perc főzés után adjuk hozzá a tejszínt és az 1 tojásból készült apró nokedlit a Tupperware nokedli szaggatóval a levesbe szaggatjuk. Ha újra felforrt a levesünk akkor kész. Jól áll neki a fél chili paprika amit a répával együtt tehetünk bele felkarikázva, kicsit pikánsabb lesz tőle.
Felhasznált Tupperware termékek:
Tupperware nokedli szaggató
Az étel elkészítéséhez használt Tupperware termékeket megtekintheti és megrendelheti
Drozdikné Jutkánál. KATTINTSON IDE!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2015. Április 13. 11:50, hétfő | Ízharmónia
Rozspelyhes kenyér
A kenyérsütés időigényes és munkás tevékenység, de nem akkor, ha van otthon Tupperware kelesztő és király forma. Garantált siker, ezért érdemes rögtön kettőt is csinálni!
2014. December 23. 15:47, kedd | Ízharmónia
Fetasajttal töltött pulykamell
A pulykamell és az aszalt szilva tökéletes harmóniában van egymással, amiből egy kis baconnel és fetasajttal megbolondítva tökéletes és laktató ebédet készíthetünk.
2014. Június 20. 15:37, péntek | Ízharmónia
Zöldborsó krémleves mentával
A zöldborsó és a menta a nyár legnagyobb slágere. E két összetevő és a krumpli remekül harmonizál egymással leves formájában, és nem mellesleg alig 20 perc alatt elkészíthető.