Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Január 15. 13:02, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Élő példaképeink megismerése

Élő példaképeink megismerése

Az idei év első ülését tartotta ma (január 15-én) a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság. Az ülésen a hungarikum pályázatokról, a beérkezett javaslatokról és a gyűjtés folyamatáról esett szó.

Az idei év első ülését tartotta ma (január 15-én) a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság. Az ülésen a hungarikum pályázatokról, a beérkezett javaslatokról és a gyűjtés folyamatáról esett szó.

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázaton négy kiskunfélegyházi pályázat ért el sikereket. A Kiskun Múzeum Baráti Köre és a Testvérvárosi Egyesület a Kiskunfélegyházi Értéktár közreműködésével valósítja meg a pályázatban szereplő tevékenységeket.
Tovább bővül a helyi értékek listája, hiszen a Kiskunfélegyházi Keringőgalambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke, Cserna János javaslata alapján két galambfajta – a Kiskunfélegyházi Keringő és a Kiskunfélegyházi Simafejű Keringő – is bekerülhet a Kiskunfélegyházi Értéktárba.
Szintén helyi értékként lesznek nyilvántartva a kiskunfélegyházi sportolók csúcsteljesítményei, sportolók, edzők életművei, valamint Kiskunfélegyháza díszpolgárainak tevékenysége, munkássága.
Élő példaképeink megismerésére Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata programsorozatot indít. Minden hónap harmadik szerdáján kötetlen beszélgetés keretében ismerhetjük meg egy-egy díszpolgárunk életútját, tevékenységét. Január 22-én 17 órakor elsőként Kapus Bélával beszélget Kapus Krisztián polgármester a Városháza dísztermében.
Megkezdődött az étkezés, gasztronómia témakörben fellelhető helyi értékek kutatása is. Az értékek bemutatásában a Duna Televízió Ízőrzők című műsora lesz a bizottság segítségére.
A bizottság továbbra is várja a javaslattételeket. A javaslattétel ingyenes, a javaslatot elektronikus, vagy postai út elektronikus adathordozón kell benyújtani a 114/2013 (IV. 16) Kormányrendelet 1. sz. melléklete alapján a területileg illetékes polgármester részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.