Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Március 13. 09:32, szerda | Helyi
Forrás: delmagyar.hu

Megújulás előtt a Körös-torok

Megújulás előtt a Körös-torok

Alakulóban van a Körös-torok új arculata, megújul a homokpálya, a tengó pálya és egy standot alakítanak ki a vízimentőknek.

- olvasható a delmagyar.hu internetes hírportál közleményében.

A Csongrád egyik vonzerejének számító üdülőterületen munkálatok zajlanak: öt veszélyesnek ítélt fát kellett kivágni, illetve a leromlott állapotú faházak helyett jól felszerelt konténerházakkal várják a majdani vendégeket.

"A Körös-torokban a Kemping, és az úgynevezett Bermuda-háromszögben, egy elhanyagoltabb zöldterületen befejeződött a veszélyes fák csonkolása és a menthetetlen fák eltávolítása, tavaly még sokat aggódtak emiatt, de már minden veszélyforrás elhárult" – tudatta Kiss István, a Csongrádi Homokföveny Idegenforgalmi Start Szociális Szövetkezet igazgató-elnöke.

"Jó hír, hogy a 68 sorszámozott fából csak ötöt kellett teljesen kivágni, a többi „karbantartáson” esett át, fűzfák, hamar ki fognak nyílni. Hatalmas munkán vagyunk túl, amelyet nagy körültekintéssel végeztek a szakemberek" – újságolta a városban Plútó néven is jól ismert férfi, aki tavaly nyáron vette át a területért felelős szövetkezet irányítását. Megköszönte a városellátó intézmény részéről Dékány-Lantos Anikó és Dékány Laura munkáját, akik térítésmentesen, nagy szakértelemmel, a fák tekintetében humánusan készítették el a megelőző dokumentációt. Szintén köszönet illeti a Bodor Csongor által irányított Tiszai Favágók csapatának precíz munkáját. Az önkormányzat támogatásával valósult meg a famentés.

"Sajnos, a kemping területén található öt olyan faház, amelyek szálláshelyként már nem üzemelhetnek. A probléma megoldására igényes, jól felszerelt konténerházakat helyezünk el a területen, bízva abban, hogy elnyerik leendő vendégeink tetszését" - folytatta Kiss István.

"Összefogás van kialakulóban a vállalkozók részéről is a Körös-torok új arculata érdekében: megújul a homokfocipálya egy csongrádi cég jóvoltából – amely üzemeltetni is fogja –, a lábtengó pálya is fel lesz újítva, szintén egy vállalkozó közreműködésével, valamint egy harmadik cég vállalta, hogy egy standot készít a vízimentők részére" – közölte Kiss István.

A rendőrség kérésére levették a „lakó-pihenő övezet” táblát, mivel értelmezése problémába ütközött, helyette sebességkorlátozó táblákat tesznek ki. Továbbra is számít az ötletekre és az építő jellegű kritikákra a Csongrádi Homokföveny igazgató-elnöke. Az aktuális kérdéseket megtárgyalhatják az üdülőtulajdonosok azon a fórumon, amit április 6-án 10 órára, a régi Galériába hívtak össze.

Cikk forrása: delmagyar.hu / Darók József / Fotó: Csongrádi Körös-török közösségi olda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)