Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Február 06. 15:44, péntek | Helyi
Forrás: -szerk.-

Móra Ferencre emlékezett a város

Móra Ferencre emlékezett a város

Móra Ferenc halálnak 81. évfordulója alkalmából szervezett emléknapokat Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Gimnázium és a Constantinum Móra Ferenc Általános Iskola.

A mai nap folyamán több előadás, emlékműsor és koszorúzás hivatott tisztelegni városunk nagy szülötte, díszpolgára előtt.

Reggel a Móra Ferenc Gimnázium épületében elhelyezett emléktáblánál koszorúzással kezdődött a Móra-emléknapok mai (február 6-ai) programja. Ezt követően a Constantinum Intézmény sportcentrumában ünnepi műsort adtak a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai. 10 órakor a Daru utcai szobornál gyűltek össze az emlékezők, hogy koszorúkat helyezzenek el a Móra Ferenc mellszobor talapzatánál. Délután a művelődési központ telt meg gyermekekkel és felnőttekkel, hogy részt vehessenek a Móra-emléknapok záró ünnepségén. A megemlékezésen Rosta Ferenc alpolgármester, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója mondta el köszöntő gondolatait:

Kiskunfélegyházán az elmúlt két esztendő Móra-emlékévek címszó alatt vonult be a város újkori történelmébe. Amikor az emlékbizottság tavaly ősszel befejezte munkáját tudtuk, hogy a Móra-kultusz folyik tovább a jól kialakított hagyomány medrében. A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnökének, Kapus Bélánénak támadt az a gondolata, hogy legyen egy találkozó a határon túli Móra intézményekkel, ismerjük meg őket és tegyük lehetővé, hogy minél több információt szerezhessenek a Móra család szülőhelyéről, Kiskunfélegyházáról. Nagyon örülök annak, hogy most létrejött ez a találkozás és remélem lesz folytatása – fejezte be az alpolgármester köszöntőjét.
A beszédeket követően Móra-verset hallhattak a résztvevők Ménesi Vivientől, a zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola 5. osztályos tanulójától. Az íróra emlékeztek a Constantinum Móra Ferenc Általános Iskola tanulói, közreműködtek a székelyudvarhelyi Móra Ferenc Általános Iskola növendékei.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok