Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2024. Március 12. 13:57, kedd | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Számos termék lett kisebb a boltok polcain

Számos termék lett kisebb a boltok polcain

Instant kakaópor, légfrissítő, szemeteszsák, gyümölcs üdítők, kólák, pékáruk, jégkrémek, megannyi termék, amiknek a kiszerelése durván összement a boltokban.

A brutális drágulás mellett tehát a vásárlóknak méretbeli csökkenéssel is szembesülniük kell. Március elsejétől azonban ezt már nem tarthatják titokban a gyártók, a boltokban ugyanis kötelező a tájékoztatás. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán már most majd 600 termékből áll a zsugorinflációs-lista – írja a Pénzcentrum.

Sokszor észre se vesszük, hogy kevesebb

A kiszerelések csökkenésének viszonyítása alapja a gyártó 2020. január 1. és 2023. július 1. között alkalmazott mértéke. Tehát a boltok polcai között kihelyezett információs táblák által mutatott változások lehetnek egészen frissek, de akár több évesek is. Ez az úgynevezett zsugorinfláció, vagyis amikor egy termék csomagolása/űrtartalma összemegy, miközben általában az ára nem változik. A gyártók ezt a lépést költségeik csökkentése érdekében hozzák meg úgy, hogy azt a fogyasztók általában észre sem veszik.

A portál értesülése szerint a lista élén a Nesquik egyik nagy kiszerelésű instant kakaója végzett. A termék súlya ugyanis nemrégiben még 1300 gramm volt, de ez mostanra 800-ra zsugorodott. Majdnem ilyen százalékban csökkent az AmbiPur légfrissítő termékek súlya is, a dobogó harmadik fokán pedig három termék végzett: a Reál 60 literes szemeteszsákja, a Happy Harvest mézes gabonapehely, illetve a BioTechUSA Energy Gel Pro. Emellett 20 százalék feletti csökkenést is bőven tapasztaltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)