Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Március 11. 16:46, hétfő | Helyi
Forrás: batthyanysuli.hu

Tudás és tehetség

Tudás és tehetség

Ebben a tanévben 3 Batthyánys tanuló, Borbély Bálint Imre, Endre Balázs és Kisjuhász Bence indult a Vármegyei Matematikaversenyen.

Mindhárman a Batthyány Lajos Általános Iskola 7. z osztályos tanulói. Ennek a versenynek a célja, hogy lehetőséget biztosítson az iskolák tanulóinak arra, hogy összemérhessék matematikai tudásukat a velük egy megyében tanuló diákokkal.

A verseny 2 fordulós. Az 1. fordulót mindenki saját iskolájában írja meg. A verseny feladatlapjait, a javítókulcsokat a „Mategye” Alapítvány biztosítja. A dolgozatokat a javítókulcs alapján az iskola tanárai javítják ki. Az 1. forduló dolgozatainak összesítése alapján kerülnek meghívásra a 2. fordulóba a versenyzők.

A 2. forduló a megyei társszervező által felkért iskolákban került lebonyolításra 2024. február 5-én. Tanulóink mindhárman bejutottak a 2. fordulóba, amely Kiskunfélegyházán, a Darvas Általános Iskolában volt. A versenyen a feladatok megoldására az 5-8. osztályos tanulóknak 90 perc (5 feladat) áll rendelkezésükre. A tanulók íróeszközön, körzőn, vonalzón és szögmérőn kívül semmilyen más segédeszközt nem használhattak. A 2. forduló dolgozatait a „Mategye” Alapítvány által felkért szakmai zsűri értékelte.

A végső helyezések a 2. fordulóban elért pontszámok alapján kerültek megállapításra. A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 2024. március 8-án, pénteken hirdette ki a Megyei Matematikaverseny Bács-Kiskun vármegyei eredményét.

A díjátadót Kecskeméten, a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolában tartották meg, melyre iskolánk diákjai közül nagy örömünkre Borbély Bálint is meghívást kapott. Bálint az előkelő 9. helyezést érte el. Munkáját oklevéllel és tárgyjutalommal díjazták. Felkészítő tanára Rádiné Petróczi Márta.

Forrás: Rádiné Petróczi Márta, batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.